Οι πιο μυστηριώδεις θάνατοι της Ιστορίας




Η παγκόσμια ιστορία βρίθει από μυστηριώδεις θανάτους οι οποίοι δεν βρήκαν ποτέ λύση και αποδόθηκαν σε αυτοκτονίες ή αρρώστιες. Ξεκινάμε από το θάνατο του μεγάλου μακεδόνα στρατηλάτη Μ. Αλεξάνδρου. 

Μ.Αλέξανδρος
 Το νήμα της ζωής του κόπηκε στη Βαβυλώνα τη στιγμή της καθολικής του αποθέωσης, τον Ιούνιο του 323 μ.Χ. σε ηλικία 33 ετών. Η επίσημη εκδοχή για τα αίτια θανάτου του είναι βαρύ κρυολόγημα ύστερα από λουτρό. Μυστήριο τέλος για ένα σκληροτράχηλο Μακεδόνα πολεμιστή, μεγαλωμένο στη σκληρότητα και μαθημένο στη κακουχία του πολέμου. Κάποιοι ιστορικοί πιστεύουν οτι δολοφονήθηκε, ειδικά αν υποθέσουμε ότι με τον θάνατό του η αυτοκρατορία θα μοιράζονταν στους κληρονόμους του. Ηθικός αυτουργός θα μπορούσε να ήταν ένας από τους ισχυρούς στρατηγούς του (Περδίκκας, Πτολεμαίος, Σέλευκος), αλλά σαν όργανο του εγκλήματος θεωρείται (υποθετικά πάντα) ο αρχι-οινοχόος Ιόλας που τον δηλητηρίασε. 

Φαραώ Τουτανγχαμών 
Τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του άχισαν να διερευνώνται γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '60, όταν η εξέταση της μούμιας με τη μέθοδο της ραδιογραφίας αποκάλυψε ότι το οστό του κρανίου πίσω από το αριστερό αυτί παρουσίαζε κάποια πάχυνση. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στη πίεση που είχε ασκηθεί από κάποιο αιμάτωμα στην επιφάνεια ή στο εσωτερικό του κρανίου.΄Ισως πρόκειται δηλαδή για το σημάδι που άφησε ένα θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι. Απόπειρα δολοφονίας ή ατύχημα? Ίσως ακόμα και όγκος στον εγκάφαλο. 

Ναπολέων Βοναπάρτης
 Πέθανε εξόριστος στο νησί Αγία Ελένη στις 5/5/1821. Μετά από 150 χρόνια, ο Σουηδός γιατρός Σβεν Φορσουφβουντ ανακάλυψε ότι τα συμπτώματα της ασθένειας που προκάλεσε το θάνατό του,τα οποία σύμφωνα με το ημερολόγιο του υπηρέτη του ήταν πρήξιμο στα πόδια, υπνηλία, ολική απώλεια της τριχοφυίας του σώματος, εμετοί, παχυσαρκία, υποδεικνύουν δηλητηρίαση από αρσενικό. Δολοφονία ή ατύχημα καθώς εκείνα τα χρόνια το αρσενικό χρησιμοποιούνταν εβραίως ως ποντικοφάρμακο? 

Μπρους Λι-Μπράντον Λι
 Ο Μπρους Λι δάσκαλος του Κουνγκ-Φου και πρωταγωνιστής σε πολές ταινίες με θέμα τις πολεμικές τέχνες της Ανατολής, πέθανε στο Χονγκ-Κονγκ στις 18/7/1973. Επειδή υπέφερε από ημικρανίες πήρε ένα χάπι κι έπεσε για ύπνο,όμως δεν ξύπνησε ποτέ. Ο θάνατός του αποδόθηκε αρχικά στο θανατηφόρο συνδυασμό του αναλγητικού με τη κορτιζόνη που χρησιμοποιούσε. Αργότερα είπαν πως τον δηλητηρίασε η μαφία του Χονγκ-Κονγκ εξαιτίας της περιουσίας και της φήμης που απέκτησε διδάσκοντας τα μυστικά των πολεμικών τεχνών της Ανατολής στη Δύση. Η υπόθεση αυτή απέκτησε φανατικότερους υποστηρικτές όταν μετά από είκοσι χρόνια, ο γιος του Μπράντον Λι, έπεσε νεκρός στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Το κοράκι", όταν εκπυρσοκρότησε ένα όπλο που κανονικά θα έρεπεπε να είναι άσφαιρο. 

Τζον Κένεντι 
Το 1963 ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι έπεσε θύμα της πιο σύγχρονης αινιγματικής δολοφονίας. Το εππισημο πόρισμα φέρει ως κατηγορούμενο τον Χαρι Λι Όσβαλντ ο οποίος όμως δολοφονήθηκε πριν δικαστεί. Η συγκεκριμένη δολοφονία αποτελεί πόλο έλξης των απανταχού συνομοσιολόγων που κατά καιρούς αναφέρουν διάφορες ανεπίσημες εκδοχές. 



Έλβις Πρίσλεϊ
Στις 16 Αυγούστου 1977 στο Μέμφις του Τενεσί, ο Elvis βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα από τη μνηστή του Ginger Alden, στο σπίτι του, την βίλα Graceland, στο Μέμφις του Τενεσί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. ανακοινώθηκε ο θάνατος του. Ο Elvis Presley έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών. Σε μια συνέντευξη τύπου που δόθηκε αργότερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία η οποία προκλήθηκε από μια μεγάλη δόση φαρμάκων. Η κηδεία του Presley ήταν ένα εθνικό γεγονός, ενώ την παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του, θαυμαστές και δημοσιογράφοι. Η ταφή του Presley αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Forest Hill στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας οι σωροί μεταφέρθηκαν στη Graceland. Μετά το θάνατο του άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φημολογίες, από τον τρόπο με τον οποίo πέθανε μέχρι και το αν βρίσκεται ακόμη στη ζωή. 

Μέριλιν Μονρόε 
Η δημοφιλής ηθοποιός είχε βρεθεί νεκρή στα 36 της μόλις χρόνια, γυμνή και με μεγάλη ποσότητα βαρβιτουρικών στο αίμα της, πάνω στο κρεββάτι της. Οι νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για σκευωρία «φτιαγμένη» από τον γενικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Κέννεντι. Πιο συγκεκριμένα, ο Αυστραλός σκηνοθέτης Φίλιπ Μόρα υποδεικνύει ότι η Μονρόε εξωθήθηκε στην απόπειρα αυτοκονίας πιστεύοντας ότι θα την ανακαλύψουν εγκαίρως και θα τη σώσουν. Όπως ξέρουμε όμως κανείς δεν έσπευσε για βοήθεια ενώ ο Ρόμπερτ Κένεντι λίγο αργότερα τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο για να μάθει αν η Μέριλιν ήταν νεκρή.

Lady Diana
Δέκα χρόνια από τον Αυγουστο του 1997, όταν η τότε 36χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας άφηνε την τελευταία της πνοή σε μια μοιραία καταδίωξη από παπαράτσι, στο Παρίσι, πολλά στοιχεία της μυθιστορηματικής ζωής της εξακολουθούν να παραμένουν στο σκοτάδι. Πρόσφατα, το βιβλίο «The way we were» του έμπιστου μπάτλερ της, Πολ Μπάρελ, ο οποίος δέχτηκε τελικά να συγγράψει όσα γνώριζε για εκείνη, έφερε στο φως μια ανατριχιαστική επιστολή της Νταϊάνα, όπου κατέγραφε τους φόβους της: «Ο Κάρολος σχεδιάζει αυτοκινητικό δυστύχημα εις βάρος μου με τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να παντρευτεί την Καμίλα». Έτσι, και παρόλο που το επίσημο πόρισμα των βρετανικών αρχών, που εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο, χαρακτηρίζει το θάνατό της δυστύχημα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σήμερα ότι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό Βρετανών εξακολουθεί να πιστεύει πως υπήρξε κάποιου είδους συγκάλυψη όσον αφορά την υπόθεση.



Πιο συγκεκριμένα, εμπλέκεται και το όνομα ενός αξιωματικού του βρετανικού στρατού, Steven Sonders, ο οποίος αργότερα δολοφονήθηκε στην Ελλάδα από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Ο εν λόγω αξιωματικός λίγα χρόνια πριν τη δολοφονία της Lady Dianna είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του Μιλόσεβιτς η οποία όμως δεν έγινε ποτέ. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, ο Μιλόσεβιτς θα εκτελούνταν στο Παρίσι, στο τούνελ που σκοτώθηκε η πριγκίπισσα όταν με ειδικούς φακούς που διαθέτει η βρετανική αντικατασκοπεία θα τυφλονώταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Μιλόσεβιτς και το αυτοκίνητο θα ακινητοποιούνταν ή ακόμα καλύτερα θα προσέκρουε στο τούνελ.


πηγές:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unusual_deaths